Het verhaal

Wie is La Florentina?

La Florentina is een all time liefhebber van de Argentijnse cultuur en hun lederwaren. Mijn liefde hiervoor is ontstaan doordat ik hiermee ben opgegroeid in het oosten van het land.

Ik ben een aantal keren in Argentinië op vakantie geweest en ik heb er zelfs een aantal maanden gewoond. Hier ontstond de droom om deze prachtige riemen zelf te ontwerpen en daarmee de Zuid Amerikaanse lifestyle naar Nederland te halen.

Met La Florentina wil ik je meenemen in de wereld van echt handgemaakte ambacht met een authentiek verhaal. Elke riem is namelijk handgemaakt door lokale ambachtslieden. Elke riem is daarom identiek en elk model is voor La Florentina samengesteld op basis van het formaat, het type leder, de kleur en het patroon.

Het karakter van deze riemen wordt alleen maar beter met de tijd omdat er natuurlijke oliën in het leer sijpelen waardoor de stoere verfijnde look ontstaat die je van een riem van La Florentina mag verwachten.

Met veel liefde heb ik mijn eerste collectie voor vrouwen en mannen samengesteld. Met als doel om een riem te ontwerpen die je voor de rest van je leven draagt. Ik hoop dat jullie net zo veel plezier van hebben als ik.